Inuliini on luonnollisesti esiintyvä monivilja, jota ihmiset eivät pysty消化amaan, minkä vuoksi se toimii ravintokuituna. Sitä esiintyy joidenkin kasvien (sikuri, Jerusalem-artisokka, artisokka, voikukka, sipuli, valkosipuli, banaanit) juurissa ja mukuloissa. Useimmiten se saadaan sikurista. Inuliini on vähäkalorinen ja hienovaraisesti makea. Koska se on kymmenen kertaa vähemmän makeaa kuin sokeri, sitä ei yleensä käytetä korvikkeena. Inuliinia käytetään geelinä, se paksuntaa ja stabiloi aineita. Inuliinin lisääminen ruokaan vähentää kaloripitoisuutta, hillitsee ruokahalua ja lisää kylläisyyden tunnetta. Tämän ansiosta se parantaa hallintaa kulutettavan ruoan määrästä. Se toimii ihmisillä, joilla on vähäkalorisia dieettejä. Inuliini toimii prebioottina, stimuloi normaalin suoliston bakteeriflooran kehittymistä ja vaikuttaa siten myönteisesti terveyteen.
Korkean pinnan kovuuden ja matalan pinnan kulutuskestävyyden vuoksi se on luonteenomaista hyvälle liukumiselle ja hyvälle kitkankestolle, se ei liukene eikä turpoa kaikissa käytetyissä liuottimissa, polttoaineissa ja mineraaliöljyissä. Sitä käytetään yleisimmin tarkkuuskoneenosien, kuten vaihteiden, matohammaspyörien, holkkien jne. valmistukseen.
Kuuluu suosituimpiin rakennuskäyttöön tarkoitettuihin termoplastisiin materiaaleihin. Sen suosio johtuu erityisistä ominaisuuksista, kuten korkeasta mekaanisesta kestävyydestä, erinomaisista liukusuhteista, korkeasta iskunkestävyydestä, hyvästä kemiallisesta kestävyydestä, vaimennuskyvystä ja työstettävyydestä (koneistus, jyrsintä, leikkaus).